2018. április 1-jén lezajlik a bécsi székhelyű Vienna Insurance Group (VIG) három magyar biztosító társaságának egyesülése. Az Erste Biztosító, az Union Biztosító és a Vienna Life Biztosító a jövőben Union Biztosító néven folytatja tevékenységét. Az egyesüléshez kapcsolódóan egyik biztosító ügyfeleinek sincsen tennivalója, a meglévő biztosítási szerződések változatlan feltételekkel hatályban maradnak – tette közzé a cégcsoport sajtóközleményében.

Az MNB engedélyét követően a Cégbíróság 2018. március 31-i hatállyal bejegyezte a három magyar VIG biztosító egyesülését. Míg az Erste és a Vienna Life a személybiztosítási területen működik, az Union Biztosító az élet- mellett a nem-életbiztosítások szegmensében is jelentős piaci jelenléttel bír. A 2017. év végi előzetes adatok alapján a három biztosító összesített díjbevétele tavaly meghaladta a 76 milliárd forintot, ebből 31,1 milliárd forint a nem-élet-, 45,3 milliárd az életbiztosításokból befolyó összeg. Az új Union Biztosító ezzel várhatóan a teljes magyar biztosítási piac hatodik, míg az életbiztosítási szegmens ötödik legnagyobb szereplője lesz.

Az egyesülésre vonatkozó döntés a VIG azon stratégiai irányába illeszkedik, amely – Horvátország, Lengyelország és Szerbia mellett – Magyarországot is azon piacok közé sorolja, ahol a cégcsoport középtávon legalább 10 százalékos részesedést kíván elérni.

„Az elmúlt közel egy év során sikeresen előkészítettük erőforrásaink egyesítését, melynek eredményeként egy új üzemméretben sikerült kialakítani mindazokat a folyamatokat, amelyekkel a korábbinál is hatékonyabban tudjuk mindhárom korábbi biztosító ügyfeleinek igényeit kiszolgálni. Az Union Biztosító az egyesülést követően mindhárom biztosító szerződéses kötelezettségeit maradéktalanul teljesíti, így azok változatlan feltételek és kondíciók mellett érvényesek” – jelentette ki Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: az Union név egyesülést is jelent, így az új biztosító egy vállalatban egyesíti a három társaság legfőbb értékeit, legjobb termékeit és szolgáltatásait a teljes körű ügyfélkiszolgálás érdekében.

Forrás: biztositasiszemle.hu